BOEKENTIPS

Yoga

Per fase van de zwangerschap duidelijk aangegeven welke yogahoudingen fijn zijn. Met duidelijke foto's en omschrijvingen. Zelfs als zwangerschapsyogadocent vond ik het een fijn naslagwerk als ik thuis mijn lesjes deed tijdens mijn eigen zwangerschap. Ter inspiratie!

Vrije geboorte

Bevallen op jouw manier. Ontspannen, liefdevol en vrij. Het boek moedigt aan om te gaan voelen en contact te maken met je lijf. Jij kan dit! Ook de groep op Facebook vond ik heel waardevol, goede tips, veel kennis en steun dat mijn wensen helemaal niet zo gek waren....

Positief

Wat zijn de verhalen die jij altijd hebt gehoord of jezelf hebt verteld over bevallen? Een positief beeld van een bevalling is zo waardevol, dat geeft meteen een andere mindset. Dit boek was nog niet op de markt in mijn zwangerschap. Maar ik had het zéker gekocht.

Liefdevol

Dit boek was nog niet uit toen ik zwanger was, maar ik volg Mirjam Vos al heel lang. Fijn mens, inspirerende woorden en jarenlange ervaring. Ze helpt je via dit boek bij het maken van keuzes die bij jou passen. Ze verruimt je blik en geeft mooie inzichten.

(H)erkenning

Wat als je nou geen toffe eerste bevalervaring hebt gehad? Dan heeft je vertrouwen een flinke knauw opgelopen. Dit fijne taboedoorbrekende boek bevat veel herkenbare verhalen, maar helpt je ook met hoe je een zware bevalling kunt verwerken. Met inzichtgevende oefeningen en praktische tips.

Baby's

Zwangerschap en bevalling goed doorgekomen, dankzij je voorbereiding. Maar dan? Dit is hét basishandboek voor elke nieuwe moeder. Gewoon fijn, zo'n naslagwerk in dat gekke, spannende, soms slopende eerste jaar met je baby. Zodat je niet hoeft te denken: "Had ik dít maar geweten voordat ik kids kreeg."

Zwanger in Balans

Fijn boek met fijne oefeningen. Massages, yoga en stretches voor een ontspannen zwangerschap en goede voorbereiding op de bevalling. Praktische oefeningen en tips, met mooie foto's en fijne begrijpelijke uitleg. Ook goede voedingstips. Alle oefeningen en tips zijn gebaseerd op oosterse geneeswijzen. Goud waard!

Hypnobirthing

Hypnobirthing. Velen zweren erbij. Wij hebben ook de cursus gedaan. Vooral fijn voor mijn partner, dat hij wist hoe hij me kon helpen! Ikzelf had genoeg aan mijn jarenlange yoga-ervaring en ademhalings-technieken. Maar heb je die kennis en ervaring niet, dan is hypno-birthing ZEKER een dikke aanrader. Andere kijk op bevallen. Heel mooi!

Ook tof/nuttig/leuk/interessant/fijn...

Preggo Foodie 

Wat mag je nou wel en niet? Meestal is het niet zo zwart-wit, maar een richtlijn is fijn. Goede recepten en superlekker eten is nog fijner. In dit boek lees je hoe je tijdens je zwangerschap - én nog lang daarna - gevarieerd, makkelijk, gezond en vooral héél lekker kunt blijven eten. Voor de foodies onder ons.

Gezonde darmen

Als je kindje via de natuurlijke uitgang ter wereld komt, krijgt het nuttige darmbacterien mee, als goede start van zijn/haar systeem. Maar dan moeten jouw darmen ook wel goed op orde zijn - waren die van mij niet, kak, gemiste kans... - daarom raad ik dit boek aan, JUIST in je zwangerschap...! Zodat jij het wél goed kunt doen ;)

Spiritueel 

Voor de zwangere met behoefte aan spiritualiteit en bezieling:
"Een zwangerschap is aards en spiritueel. Ze brengt je in contact met de diepere laag van het bestaan, maakt je kwetsbaar en krachtig. Ze kan een periode van persoonlijke groei zijn mits je die bewust doorleeft." door Susan Smit,

Selfcare

In dit boek sta jij als vrouw centraal. Met al je heftige emoties als verwondering en euforie, maar ook angst en onzekerheid. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn maar ook om op je intuïtie te durven vertrouwen. Met dit boek leer je je behoeftes kennen en je grenzen aangeven. En dat begint met goed voor jezelf zorgen.

Kiind Magazine 

Ik ben fan. Dit is de 'Ouders van Nu' voor ouders die zich aangetrokken voelen tot onvoorwaardelijk ouderschap, natuurlijk ouderschap, intuitief ouderschap, hier en daar een beetje antroposofie, maar niet diehard. Superfijn magazine voor ouders! Leuk om op je kraamlijst te zetten of zelf cadeau te geven. 

Ik ken iemand die

Dol op de illustraties van Eva Mouton (leuk om op Insta te volgen!). Dus deze moet wel in mijn lijstje komen. Heb het boek zelf niet gelezen (na 'mijn tijd' uitgekomen), maar ken wel de toffe gelijknamige podcast over opvoeden en ouderschap! Ook een aanrader!

52 weken kalender

Te leuk! Ook geillustreerd door Nina Mouton. Maar ook voor mij te laat ;) Daarom hier, zodat jullie 'm niet gaan missen (ook leuk kraamcadeau - tip!). Deze toffe kalender biedt elke week inspiratie om elkaar te leren kennen, een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte en je baby uit te dagen om te bewegen. Leuk!

Essentie

Net uitgebracht. Bij mij nog op mijn lijstje. Maar met een dolle tweeling lukt lezen niet zo goed ;) Dus mijn tip: lees 'm in je zwangerschap! Daarna geen tijd meer! ;) "Iedere ouder wil dat zijn kind blij is en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Hoe doe je dat? In dit boek staat alles wat er in de opvoeding écht toe doet."

Ohh, ik houd zo van boeken. Ik kan nog pagina's doorgaan ;) Maar dit zijn echt mijn persoonlijke aanraders. Waar ik zelf wat aan heb gehad. En een aantal boeken die ik graag had gelezen in mijn zwangerschap of op mijn lijst had willen zetten als kraamcadeau (zoals de kalender en het Kiind-abonnement. Te leuk allebei!

Hoe dan ook, veel leesplezier! Enne, als je zelf nog een tip hebt, let me know!