Soepel, fit & ontspannen zwanger

Pfff.. Je wist niet dat je zo moe kon zijn! Wat vreet het een energie, dat zwanger zijn. Niet gek natuurlijk. Je bent een nieuw mensje aan het bouwen! Maar je herkent het vast.. ’s Avonds uitgeblust na een lange dag werk of met de kinderen. Nauwelijks nog energie. Misschien verergering van de zwangerschapskwaaltjes. En dan het liefst de hele avond met de beentjes omhoog op de bank. Even niks.

Herken je dat? Kom jij ook slecht de bank af ’s avonds? Ik wel! Ik moest mezelf in mijn zwangerschap echt de bank afsleuuuuren. Maar ik moest. Mopperend en al. Mijn man zei elke keer: jahaa, en straks kom je weer stuiterend terug… En hij had gelijk. EVERY TIME. Na een uurtje yoga voelde ik me weer zo energiek en zo ontspannen. Soepel lijf, fysiek fitter, minder klachten. En ik kon mijn grenzen beter bewaken. Yoga leert me altijd weer luisteren naar mijn lijf. Extra belangrijk als je zwanger bent! En de sleutel tot een bevaling wa je met en fijn gevoel op terug kan kijken. 

In de yogalessen Yoga & Zwanger besteed ik aandacht aan je lichaam krachtig en soepel maken, (leren) ontspannen, optimaal gebruik maken van (de kracht van) je ademhaling, maar ook aan (leren) luisteren naar je lijf, accepteren wat je wel en niet kan, en klachten voorkomen/verminderen zodat jij zoveel mogelijk kunt GENIETEN van je zwangerschap!

Allemaal met oog op een fijne ontspannen zwangerschap en een optimale voorbereiding op je bevalling. 

 

Zwangerschapsyoga, zoals yoga bedoeld is. Relaxed, maar ook met enige inspanning, alles op een fijn tempo en zonder gezwets over zwangerschapskwaaltjes. Voor ervaren yogi een verademing, maar ook voor beginners een absolute aanrader!

– Leontien | cursist Yoga & Zwanger

Klein maar fijn

Yoga in kleine groepen met andere zwangeren. Niet massaal, maar lekker persoonlijk, met alle aandacht voor jouw behoeften! Je ontmoet (bijna-)mama’s in allerlei fases van de zwangerschap. Superleuk!

Echte yoga

Soepel en ontspannen je zwangerschap door met yoga! We werken samen aan een soepel en sterk lijf, de kunst van ontspannen, durven luisteren naar je lichaam en je ademhaling. De ingredienten voor een ontspannen bevalling. Yoga is wat dat betreft de ideale voorbereiding!

Flexibel

Je kunt de 9 lessen volgen in 11 weken! Wel zo handig! En ook daarna blijf ik lesgeven bij voldoende deelnemers, dus je kunt gewoon lekker tot 40 weken blijven komen of zolang je je goed voelt! Mocht je toch een keer niet kunnen, dan staat er een online inhaalles voor je klaar!

Bevallen kun je niet leren. Bevallen moet je DOEN. Bevallen is loslaten. Bevallen is overgave. Bevallen is ontspannen. Bevallen gaat nooit zoals je van tevoren uitdenkt.
Maar bevallen kun je wel goed voorbereiden. Samen. Met yoga!

Wat ga je leren?

Fit & soepel lijf

Een uurtje in- en vooral ontspannen Je leert allerlei yogahoudingen voor een fit en soepel zwanger lijf. Ontspanningsoefeningen voor nek, schouders & rug, beenversterkers, heupopeners, etc. Leer de kracht van je lijf kennen. Je ben zoveel krachtiger dan je zelf denkt!

Ademen

Een belangrijk onderdeel van yoga is ademhaling. We doen het allemaal. Maar ademen we ook bewust? Ik ga je dé ademhalingstechniek leren die mij door alle fases van mijn bevalling heeft doorgesleept.

Just breathe!

Grenzen & vertrouwen

Door yoga leer je luisteren naar je lijf. Door aandacht te geven aan je lichaam, ontdek je wat het nodig heeft. Wat voel je? Wat merk je op? Wat kun je eraan doen? Wat heeft het nu nodig? Hoe beter je kunt luisteren naar je lijf, hoe meer je durft te vertrouwen op je gevoel.

Acceptatie & overgave

Yoga is not about self-improvement, it is about self-acceptance.. Yoga gaat over accepteren, accepteren van jezelf, van je lijf zoals het is, van de situatie. Door te accepteren kun je je ook overgeven aan het proces. Supernuttig tijdens zwangerschap en bevalling weet ik uit ervaring! ;)

Kies wat bij je past!

FOCUS. VERTROUWEN. INTUITIE. ADEM. OVERGAVE. ACCEPTATIE.

It’s all you need

Wat anderen zeggen over Yoga & Zwanger

Heerlijk! Echte yogalessen tijdens mijn zwangerschap, precies waar ik naar op zoek was. Zwangerschapsyoga, zoals yoga bedoeld is. Relaxed, maar ook met enige inspanning, alles op een fijn tempo en zonder gezwets over zwangerschapskwaaltjes. Voor ervaren yogi een verademing, maar ook voor beginners een absolute aanrader!

Leontien; zwanger van derde kindje in 2014

If you want an easy and fast labor, join Carlijn’s pregnancy yoga. Personal approach and quiet atmosphere make the lessons very enjoyable. And even as a non-native Dutch person like me you can still follow and understand!

Iwona; zwanger van eerste kindje in 2014

Als hele sportieve ervaringsdeskundige kan ik alleen maar beamen dat het echt yoga is voor zwangeren. Ik was in het begin ook echt van plan net zolang de gewone yogalessen te volgen maar op een gegeven moment kon ik toch niet meer met de groep mee, zonder dat ik over mijn eigen grenzen heen ging. Daarom was het erg fijn dat ik bij de zwangeren mijn eigen niveau kon aanhouden en wel de oefeningen deed die voor mijn zwangere lichaam beter waren. Dankzij Carlijns persoonlijke manier van lesgeven heb ik tot in mijn 38e zwangerschapsweek door kunnen gaan. Naar ieders behoefte werd les gegeven. Heerlijk!! Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn (snelle) bevalling een stuk zwaarder zou hebben ervaren als ik deze fijne yogalessen niet elke week zou hebben gehad.

Pamela; deed mee tijdens eerste en tweede zwangerschap in 2014 en 2016

Echte yoga, met aandacht voor je zwangere lichaam. Heel fijn als je tijdens je zwangerschap soepel wilt blijven. En Carlijn is een hele fijne docente, rustig en behulpzaam

Marlous; zwanger van tweede kindje in 2014

De yoga lessen van Carlijn hebben mij echt goed geholpen tijdens mijn zwangerschap en de bevalling. Door de oefeningen die we deden gedurende de les heb ik mij leren ontspannen. Naast dit waren de lessen ook gezellig. leuk om met de zwangeren bij te kletsen en af te sluiten met een bakkie thee.

Madelein; deed mee tijdens eerste en tweede zwangerschap in 2014 en 2016

De lessen Yoga & Zwanger heb ik tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje gevolgd. Nog nooit eerder aan yoga gedaan, maar dat was geen probleem. Het is een heerlijk moment voor jezelf.  Heerlijk ontspannen en goede technieken die ik tijdens de zwangerschap en bevalling heb kunnen toepassen.

Eline; zwanger van tweede kindje in 2015

Yoga & Zwanger

Ben je zwanger en zoek je geschikte yogalessen in Middelburg voor een ontspannen zwangerschap?
Dan zit je bij Hart Aan Zee Yoga goed!
Nuchtere en enthousiaste yoga om je lijf fit, ontspannen en soepel te houden tijdens je zwangerschap én tegelijkertijd optimaal voor te bereiden op de bevalling. Kortom: échte zwangerschapsyoga!

Veelgestelde vragen

Wordt deze cursus vergoed?

Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden de lessen vanuit een aanvullend pakket. Vraag dit zelf even na bij je zorgverzekeraar!

Vanaf wanneer kan ik meedoen?

Je kunt meedoen vanaf dat je zwanger ben! De meesten beginnen vanaf 12 weken. Je kunt instromen wanneer je wilt! Tot 40 weken! Zolang je je goed voelt!

Waarom noem je het geen 'zwangerschapsyoga'?

Je ziet veel zwangerschapsyoga cursussen waarbij de focus op informeren ligt, waardoor yoga een ondergeschikt onderdeel is, terwijl je daar nu juist voor komt! Bij Hart Aan Zee Yoga ligt het zwaartepunt op yoga, ontspanning en ademhalingstechnieken. Wat allemaal van pas kan komen tijdens je bevalling. Ik denk dat geen enkele vrouw bevallen hoeft te ‘leren’. Ontspannen en naar je lijf luisteren wel. En dat is yoga. De beste voorbereiding op je bevalling als je het mij vraagt! Dus mijn lessen bestaat uit leren ademen, leren ontspannen en veel yoga. Speciaal voor je zwangere lijf. Om je lijf fit, ontspannen en soepel te houden tijdens je zwangerschap én tegelijkertijd optimaal voor te bereiden op de bevalling. Kortom: échte zwangerschapsyoga! ;)

NOG VRAGEN/TWIJFELS?

Als er nog onduidelijkheden zijn of je hebt vragen, aarzel niet om contact op te nemen!